LLoança de l'eurodiputat

El proppassat dia 22 de març, els ministres de Transports dels 27 Estats Membres van assolir un acord sobre les propostes de la Comissió Europea quant a com haurà d’ésser la xarxa de transport trans-europea (XTE-T) l’any 2030. Aquestes propostes inclouen una reivindicació clau del nostre país: el Corredor Mediterrani connectant Algesires amb França i més enllà, passant per la costa mediterrània.

Els mitjans de comunicació parlaren molt de la Ministre de Transports del’Estat, Ana Pastor, únic representant dels 27 que hi va votar en contra. D’ençà, aquest fet lamentable se’ns ha volgut vendre com una defensa del Corredor Mediterrani… “també,” però, l’anomenat Corredor Central.

És molt clar, de fa temps, que no hi ha diners per a dos corredors ferroviaris a Espanya. Per tant, el fet que la Unió Europea en recolzi el mediterrani implica descartar l’altra proposta, recolzada massivament per tots els darrers Governs de l’Estat espanyol. Si és així, aleshores qui ha aconseguit imposar el sentit comú?

No creiem gaire en  els individus com a motors de la història, gran o petita. En aquesta decisió, com en tantes d’altres que pren una Unió Europa tan sovint vilipendiada, hi ha intervingut molta gent. Avui en voldríem destacar un grup, els eurodiputats, i un dels seus membres: el Sr. Ramon Tremosa.

Bon coneixedor del tema i defensor passionat dels seus punts de vista, com recordaran els assistents al “Dijous Europeu” de l’Ateneu Barcelonès el 30 de març de 2011, aquest economista ha fet molt per demostrar la vàlua d’un òrgan de la Unió tan menystingut com el seu Parlament. Ha fet un gran esforç personal per convèncer els seus homòlegs, fins i tot organitzant un viatge d’eurodiputats (apuntarem que amb desplaçament en autocar) per fer-los comprovar sobre el terreny per què tenia sentit el Corredor Mediterrani. I s’ha pres la molèstia d’anar explicant els avenços al públic.

Arran dels 25 anys de l’adhesió d’Espanya a la Unió van anar passant pels “Dijous Europeus” de l’Ateneu molts eurodiputats. Fa goig veure que a més de tenir oratòria, mouen coses pel bé del país i, en conseqüència, d’Europa.

Un pensament sobre “LLoança de l'eurodiputat

  1. Sembla EVIDENT, que la Ministra de Fomento, Ana Pastor, no deu tenir gaire clares les rutes del tràfec maritim de mercaderies, és incocebible veure que aquesta Ministra no pensa globalment i actua localment, perquè si la Mediterrània és alguna cosa, és una mar propensa per als intercanvis comercials propers, sigui per a les economies en desenvolupament, com per a establir equilibris comercials, la història dels catalans és rica en episodis com els consolats de mar de la mediterrània negociant cada establiment, i com tenim aquesta tradició mercantil i comercial de diàleg i pacte, la cerrazón española està força extesa, com ho demostra la defensa a ultrança del Corredor Central Pirenaico, com una obra faraònica, que te rèmores dels episodis de la Armada Invencible . . . . . que va naufragar sense combats a la costa atlàntica nord, coses que sovint s’obliden.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s