Actes de la Secció durant el mes de maig

Travailleurs, travailleuses:

aprofitem la Festa del Treball per a parlar-vos de la feina que farem durant aquest mes de maig:

Dijous dia 3, a dos quarts de vuit, a la Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès, se celebrarà la primera conferència-debat d’un cicle de sis, coorganitzat amb Acció per la Democràcia, sobre la reforma del sistema electoral català, amb el títol Una persona, un vot: necessitat o utopia?.

Hi tractarem del conflicte més evident quan parlem de qualsevol sistema electoral. Demanarem als ponents d’explicar les desigualtats del nostre sistema actual, comparar models existents (“una persona, un vot” només s’aplica totalment a Holanda i a Israel) i plantejar una proposta pròpia.

Amb l’Il·lm. Sr. Agustí López, diputat per Lleida al Parlament de Catalunya; i els senyors Joan Botella, Catedràtic de Ciència Política (UAB); Josep Lluís Rovira, vicepresident d’Acció per la Democràcia; i Lluís Reales, vicepresident de l’Ateneu Barcelonès. Hi moderarà l’Octavi-August Grau, membre d’aquesta Secció i d’Acció per la Democràcia.

Dijous dia 17, a les set de la tarda, també a la Sala d’Actes, tindrà lloc el segon acte del cicle “El nostre Dret”, coorganitzat amb la Societat Catalana d’Advocats de Família. Hi parlarem de l’evolució del Dret Civil català d’ençà 1714 i del Llibre 1er del Codi civil de Catalunya (Iter de la codificació; heterogeneïtat del Dret civil a Espanya [article 149.18 CE], prescripció/caducitat)

Hi parlarà el senyor Joan Egea, catedràtic de Dret Civil (UPF) i un dels pares del Codi civil de Catalunya. El presentarà i moderarà el debat en Xavier Muñoz Puiggròs, advocat i membre d’aquesta Secció.

Després de la conferència projectarem la pel•lícula francesa Une liaison pornographique de Frédéric Fonteyne (1999) en VOSE… que també tracta de la prescripció/caducitat, la d’una parella.

Dimecres dia 30, a dos quarts de vuit, a la Sala Verdaguer de l’Ateneu, trobareu el segon acte del cicle dedicat a la reforma electoral. Durà per títol Cap partit no em representa: Envers un sistema electoral proporcional?. Hi debatrem sobre la demanda més forta dels “indignats” i dels petits partits. Els primers reclamen poder un dia votar les lleis més importants i els “grans temes” del país. És un llarg camí.. la proporcionalitat, però, pot ser una primera passa envers la responsabilització, dels polítics i ans nostra?

Amb els senyors Josep Maria Reniu, catedràtic de Ciència Política (UB); i Daniel Seco, representant del Grup per a la Reforma del Sistema Electoral 15-M. Hi moderarà l’Octavi-August Grau, membre d’aquesta Secció i d’Acció per la Democràcia.

Dijous dia 31, a dos quarts de vuit, a la Sala Verdaguer de l’Ateneu, Dijous Europeu amb el títol La política de cohesió de la Unió Europea: qui paga, mana?. Hi parlarem dels milers de milions que la Unió Europea ha despès d’ençà de crear-se el Fons de Cohesió, que demostra, si més no, que el mannà no cau només en el desert. En debatrem amb dos grans especialistes, sobre quins són els criteris d’atribució d’aquests fons i qui està guanyant la batalla per la propera adjudicació.

Amb els senyors Joan Luria, Subdirector General de Programació Econòmica de la Generalitat de Catalunya; i Jordi Torrebadella, Programme Manager de la Direcció General de Política Regional, Comissió Europea. Hi moderarà l’Stefan Rating, ponent d’aquesta Secció.

Tots els actes són GRATUÏTS i de lliure accés.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s