Activitats de la Secció durant el mes de setembre

Com és costum, voldríem informar-vos de les activitats que organitza la Secció d’Estudis Polítics, Jurídics i Socials (EPJiS) durant aquest mes de setembre.

Primerament, demà dimarts, dia 18, el cicle “El nostre Dret,” que organitzem amb la Societat Catalana de Família, ens porta en Carles Duarte i Montserrat (http://ca.wikipedia.org/wiki/Carles_Duarte_i_Montserrat), i.a. director de la Fundació Lluís Carulla, qui ens hi presentarà el Llibre Tercer del Codi civil de Catalunya (CcC), relatiu a les persones jurídiques. Com sabreu, la part dedicada a les fundacions, precisament, ha estat objecte enguany d’una gran reforma.

Presentarà i moderarà l’acte el nostre consoci Xavier Muñoz i Puiggròs, advocat i, quan es va aprovar aquest a llei, Director General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat. Tindrem, doncs, la sort de poder comptar amb dos dels màxims especialistes del país per fer-nos conèixer el Llibre Tercer del CcC.

Hem deixat córrer la idea de projectar-hi una pel·lícula, cara i sense gaire èxit en les tres primeres sessions d’aquest cicle, i hem passat les conferències a la Sala Verdaguer, que s’adiu més amb l’assistència habitual als actes d’aquest cicle. L’acte de demà serà a l’hora habitual de dos quarts de vuit.

En segon lloc, reprenem el cicle dels “Dijous Europeus” després del descans estiuenc. Fa exactament quatre anys que la Secció d’EPJiS el va encetar, aleshores amb el suport d’Horitzó Europa i de la Fundació Catalunya-Europa, i val a dir que hem aconseguit portar-hi convidats de molt de nivell i oberts al format del cicle, que a més de permetre escoltar, és clar, emfasitza el debat.

El dia 27 de setembre, a dos quarts de vuit i, excepcionalment, a la Sala Sagarra (compte!) rebrem l’Excm.ª Ambaixadora de Dinamarca, Sra. Lone Dencker Wisborg, per debatre sobre les fites de la Presidència de torn del Consell de la Unió Europea durant el primer semestre d’enguany… i, com sempre, sobre la utilitat de les Presidències de torn i la difícil dicotomia institucional entre la Unió i els seus vint-i-set (de moment…) Estats Membres. L’Excm.ª Sra. Dencker Wisborg farà la seva exposició introductòria en anglès; tot seguit debatrà, però, en castellà.

Esperem veure-us-hi, amb el que romangui del vostre bronzejat i amb la immarcescible curiositat intel·lectual que distingeix els socis de la casa i els assistents als actes de la nostre Secció.

Un pensament sobre “Activitats de la Secció durant el mes de setembre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s