Cine-fòrum, dilluns 25 de febrer, 18h30: "Com hem deshumanitzat la Ciència?"

Demà dilluns, 25 de febrer, a dos quarts de sis de la tarda (18h30) a la Sala d’Actes de l’Ateneu Barcelonès iniciarem un nou cicle organitzat amb la Secció de Ciències i Tecnologia, dedicat a analitzar una involució històrica que marca la nostra civilització. En trobareu el programa annex.

20130224_Cicle_Ciencia_i_Tradicio_AB_programa

La paraula CRISI s’ha instal·lat en la nostra vida quotidiana. Però hi ha molts tipus de crisis, tot i que en el nostre Occident Modern l’única crisi que interessa és l’econòmica, la productiva i la del consum d’artefactes. És important reflexionar com una comunitat humana ha arribat a reduir tota la seva visió de la realitat a aquest paradigma.

Aquest primer cicle de conferències anomenat “Ciència i Tradició” tracta d’aportar alguns elements necessaris per entendre com s’ha arribat a aquesta situació, des de la fundació Occidental grega, i el seu precedent egipci, passant per la romana i la cristiana, tradicions, totes elles, fortament arrelades en una saviesa tradicional. Costa d’entendre la crisi de l’Occident modern industrial i tecnològic, les bases de la qual són la invenció enginyera d’artefactes i les seves serves les Ciències Experimentals, sense tenir en compte aquests precedents.

Encetarem aquest itinerari en quatre etapes amb la projecció de la pel·lícula Man To Man (Régis Wargnier, 2005) en VOSC, amb Joseph Fiennes i Kristin Scott Thomas, entre d’altres. Els tres ponents successius d’aquest cicle, senyors Josep Mª Gràcia; Manel Plana; i Arcadio Rojo, hi seran per exposar-ne el contingut i l’objectiu. Trobareu l’acte gravat al Canal Ateneu de YouTube.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s