II Manifest Fènix Ateneu

Dilluns, dia 3 de juny, a les 19h30, a la Sala Verdaguer, tres socis de la Secció d’Estudis Polítics, Jurídics i Socials de l’Ateneu ens presentaran el II Manifest Fènix Ateneu, fruit d’aquest espai de reflexió i discussió sobre què és i què caldria que fos l’Ateneu.

El Manifest no critica individus. Sí qüestiona, però, el funcionament institucional actual d’una institució cabdal per a la nostra cultura i, per tant, en perill constant de “colonització” pels dos grans partits del país. Cal un esforç de tothom per recol·locar l’Ateneu en el centre del debat ciutadà, de la societat civil, sense cap mena de servitut.

Podeu descarregar-vos el II MANIFEST FÈNIX ATENEU. Si us sembla que planteja qüestions importants, us convidem a fer-l’hi a mans a qualsevol persona que considereu interessada, abans i després de l’acte del dia 3 de juny.

Us hi esperem… i esperem el vostre ajut!

3 pensaments sobre “II Manifest Fènix Ateneu

  1. El document que heu elaborat ems embla una bona radiografia de la casa quant a organització i funcionament. Són aspectes que poden resultar feixucs per molta gent, però en tot cas són punts que s’han de tractar. Està molt bé la crítica al model gerencial tal com s’ha implementat. Hi ha propostes del text que potser trobo millors que d’altres, però en general serà un document que s’haurà de tenir en compte per tots aquells que es considere ateneistes més enllà d’anar a la casa a prendre el sol. Ara l’important és que el feu córrer i que el “tot Ateneu” el llegeixi.

  2. Gràcies Pep pel teu assenyat comentari. Em surt la feina per les orelles i responc tard. Quan em vaig fer càrrec d’aquesta tertúlia vaig deixar molt clar que era una crítica constructiva. No voliem ser un grup d’opossició. El Manifest recull el que es va dir, ni més ni menys. Ara està en mans dels que han de decidir fins quin punt es aprofitable.

  3. Al Juny del 2015 va sortir el III Manifest. Tot el curs hi va haver una reunió mensual. No hi havia multituds ni molt menys. Més aviat érem pocs, però al anar canviant d’interlocutors es pot dir que es van reflexar una sèrie d’opinions. Sempre va quedar clar que no era un grup d’oposició, més aviat tot el contrari. Eren idees constructives. El III Manifest es va lliurar en ma al President abans de l’estiu. Ha passat més d’un any i no hem sabut res mes. La pregunta del milió: S’ho van mirar?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s