A propòsit de Gamonal

per Jesús Grau

Sembla que aquest conflicte a un barri obrer de Burgos, on es volia fer un bulevard, ha estat la espurna que ha encès el malestar social. Condemno amb fermesa qualsevol tipus de violència, sense però que valgui. Si seguiu llegint veureu que també condemno uns polítics que no van escoltar/atendre cap petició dels veïns, els quals durant mesos s’expressaren per canals pacífics – els previstos per la democràcia que els poders públics diuen defensar – i tampoc no van proposar-los-hi projectes alternatius al bulevard quan el problema va anar empitjorant. I arriba un moment que la violència apareix. Elemental, els polítics van negligir la seva feina, que és apaivagar i reconduir conflictes, sobretot, però, no ofendre la ciutadania quan està patint. És de sentit comú que quan hi ha un elevat atur i escassetat un bulevard no és mai prioritari.

Imatge

Escoltàvem fa uns dies l’alcalde dir que el projecte el portaven al programa electoral PP i PSOE i que va ser referendat pel 80% dels votants – i què? En el cas hipotètic que aquest 80% llegís el programa electoral – cosa impossible – i que aquest 80% estigués d’acord en el moment de votar amb el projecte… això, sent significatiu, no seria pas definitiu per impulsar el bulevard. Massa gent oblida que la democràcia no només és votar cada 4 anys. Suposa també assumir que les preferències dels votants – informats o no – no són mai estàtiques, i menys, en recessió!

Un pensament sobre “A propòsit de Gamonal

  1. Hi estic molt d’acord. L’antiga qüestió en clau positiva de què caldria poder votar la ciutadania a més de fer-ho cada x temps (vg. per exemple http://psmcampanet.wordpress.com/2011/10/17/proposta-electoral-la-democracia-no-es-votar-cada-quatre-anys-els-ciutadans-decideixen-que-i-quan-sha-de-votar/), que també va plantejar un participant al debat del Dijous Europeu de gener amb l’Ambaixadora lituana, esdevé actualment, en clau negativa, la de què no es pot permetre de cap manera sotmetre a una votació democràtica. Per exemple, el 9 de novembre d’enguany. Costa d’entendre tanta por a la democràcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s